Presentatiegids seizoen 2022/2023

wij zijn seh

sportclub excelsior heerde

open presentatiegids

veel leesplezier!

Met het menu hieronder kan je eenvoudig navigeren door de digitale presentatiegids.
Klik op de middelste knop om de inhoudsopgave te zien.

Volg ons ook op social media!

04

De Eeuwlanden van boven

08

Alles over SEH-1

10

De Molenbeekpapers

21

Win toffe prijzen!

welkom in de online gids!

beste bezoekers van deze online gids, 

Allereest: Welkom op deze site! We hopen als pr-commissie dat je de moeite neemt het eens door te nemen, want volgens ons is dat ook echt de moeite waard… 🙂 

Wat je voor je ziet is eigenlijk een online magazine. Daar zijn we vorig jaar mee begonnen en dat is goed bevallen, ook gezien de positieve reacties. Het is in feite een alternatief voor de pr-gids met de titel ‘Wij zijn SEH’. Traditiegetrouw vindt de verspreiding van deze papieren gids in september plaats, vlak voor de start van de competities. Twee jaar geleden lukte dat niet vanwege het coronavirus en werd er een vouwfolder huis-aan-huis verspreid in Heerde, vlak voor de feestdagen. Sinds vorig jaar zijn we daarop meer op de ‘online tour’ gegaan. 

Uiteraard is de inhoud anders dan een ‘traditionele’ pr-gids, al zullen enkele onderdelen ook in deze online presentatie te vinden zijn. Bijvoorbeeld alle mogelijkheden die er zijn om te voetballen bij SEH. Daarnaast is er veel aandacht voor ons vlaggenschip, het eerste elftal. Maar je komt ook zeker nieuwe, verrassende en originele verhalen tegen over vrijwilligers, bijzondere teams en de geschiedenis van de club. En natuurlijk is er ook weer een prijsvraag met toffe prijzen!

De totstandkoming van deze online gids is overigens volledig verzorgd door vrijwilligers en de vele sponsoren van SEH. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de fotografen binnen onze vereniging die allerlei activiteiten en wedstrijden op de gevoelige plaat hebben gelegd. Afbeeldingen waar wij voor deze gids weer gebruik van kunnen maken. Aan een ieder die, op welke wijze dan ook, aan deze site heeft meegewerkt: heel veel dank! 

Een speciaal vermelding is daarnaast op zijn plaats voor het bedrijf VL Consultants: de sponsor heeft deze online presentatie financieel beschikbaar gesteld! 

Voor wie digitaal geen mogelijkheden heeft of minder vaardig is: enkele weken na de publicatie van deze online gids zal de inhoud ook in een papieren magazine op het sportpark terug te vinden zijn. 

Tot slot wensen we je veel lees- en kijkplezier. Schroom vooral niet om de pagina te delen met anderen via de mail, social media of juist mond tot mond. Heb je vragen of op-, dan wel aanmerkingen over deze online gids? Neem dan gerust contact op met de redactie via: prcommissie@vvseh.nl 

Een sportieve groet namens de pr-commissie van VV SEH. 

De Eeuwlanden van boven

Ons mooie sportpark vanuit de lucht!

Van bovenaf heb je een heel ander zicht op de wereld. Vraag dat maar eens aan vogels. Of aan een astronaut. Ook sportpark De Eeuwlanden geeft vanuit de lucht wat andere inzichten. Daarom hebben we de accommodatie van SEH eens nader bekeken met een drone. Met fraaie plaatjes én een video als resultaat.

1

veld 1

Dit is het hoofdveld. Vind er een belangrijke wedstrijd plaats? Dan heb je vanaf het terras de beste plek om dit te aanschouwen!

2

veld 4

Dit veld is achterin het sportpark te vinden en wordt voornamelijk gebruikt voor wedstrijden op drukke zaterdagen.

3

ons clubgebouw

Hier zit de kantine, de vergaderruimtes en het terras. Onder het gebouw zijn de kleedkamers, toiletten, EHBO kamer, de ballenhokken en de fysio-ruimte!

4

entree

Dit is de entree van sportpark de Eeuwlanden. Met genoeg parkeergelegenheid en goed zicht op het clubgebouw moet het wel beginnen te borrelen, toch?!

5

veld 2

Op dit veld vinden wedstrijden en trainingen plaats. Dit is een kunstgras veld en goed te zien vanuit de kantine.

6

veld 3

Dit is één van twee ‘echte’ grasvelden van SEH. Achterop het terrein en wordt voornamelijk gebruikt voor wedstrijden op drukke zaterdagen. Bij veld 3 is verlichting aanwezig en dit veld wordt ook gebruikt voor trainingen.

Op een groot terrein als een sportpark valt de ingang misschien wel in het niet, maar toch is het een belangrijke plek: Deze toegangspoort geeft aan dat je bij SEH bent. Dan moet het ook beginnen te kriebelen. In het najaar van 2017 is de entree en de fietsenstalling nog aangepakt en vernieuwd. Ruim 40 extra parkeerplaatsen zijn er destijds gerealiseerd. Toen is ook veel groen vooraan het sportpark verwijderd, waardoor de wedstrijden op de voorste velden ook vanaf de parkeerplaatsen en de naastgelegen fietsenstalling zichtbaar zijn. Dat kwam in de coronatijd, toen er geen publiek op het sportpark aanwezig mocht zijn, goed uit! 

 

Wie door de toegangspoort loopt vindt aan de rechterzijde het hoofdveld: Veld 1. Dit is het belangrijkste veld en hier vinden ook de meeste activiteiten plaats. Dat zijn natuurlijk trainingen en wedstrijden, maar bijvoorbeeld zo nu en dan ook een lopathon of extra clinic. Op het veld ligt kunstgras. SEH heeft twee kunstgrasvelden plus een ‘pannakooi’ rond 2012 laten aanleggen, die pannakooi eveneens met kunstgras! Dit laatste werd mede mogelijk gemaakt door een van de vele loyale sponsors. Het clubhuis en het (deels overdekte) terras zijn dichtbij dit veld en hier is het dan, ook voor wie de wedstrijden wil bekijken, onder het genot van een hapje of drankje zeer goed vertoeven. 

 

Juist aan de andere kant van het clubhuis ligt veld 2. Ook dit is een kunstgrasveld. De oudere leden van SEH weten wellicht nog wel dat dit vroeger het trainingsveld was, die in de wintermaanden vaak in slechte staat was. Maar inmiddels wordt dit ‘biljartlaken’ ook volop gebruikt voor officiële wedstrijden. Veld 2 ligt ook pal naast het clubhuis, van waaruit de activiteiten bij regenachtig weer droog en warm te bekijken zijn. 

Centraal gelegen op het sportpark ligt natuurlijk het clubhuis. In 2019 heeft er nog een grootse en historische verbouwing plaatsgevonden in en rondom het gebouw. Hier is eigenlijk alles te vinden op het gebied van noodzakelijke ruimtes: De kantine, bestuurskamer, wedstrijdsecretariaat, eet/taploket, schoonmaakhokken, voorraad- en kledingruimtes en ga zo nog maar even door. Het gebouw, met zonnepanelen op het dak, bestaat feitelijk uit twee verdiepingen. Op de onderste verdieping zijn de twaalf kleedkamers, ballenhokken, bergruimtes, de fysioruimte en dergelijke te vinden. Via spelerstunnels zijn de velden te betreden. 

 

Direct achter het hoofdveld ligt het derde veld. Dit is het eerste natuurgrasveld. Hier tref je nog de geur van écht gras en heb je bij een gemaakte sliding geen last van brandplekken. Op dit veld is, naast de twee kunstgrasvelden, ook veldverlichting geplaatst. Hierdoor kunnen er op doordeweekse avonden in het donker ook trainingen of wedstrijden plaatsvinden. Dat gebeurt met enige regelmaat. 

Helemaal achteraan het sportpark, het verste van de ingang en het clubhuis vandaan, ligt veld 4. Hier vinden dan ook doorgaans de minste activiteiten plaats. Het is een natuurgrasveld, maar zonder verlichting. Op de zaterdagen zijn hier natuurlijk wel wedstrijden te bekijken. Alle vier de velden zijn simpelweg vaak nodig om de teams te kunnen laten voetballen. En om dat spelletje draait het natuurlijk uiteindelijk allemaal bij SEH! 

Welkom bij de leukste voetbalclub van Heerde

De welkomstcommissie geeft je graag een rondleiding! Ga je mee? 

Als kennismakingscommissie willen we heel graag nieuwe leden enthousiasmeren en informeren bij de aanmelding van de leukste voetbalclub van Heerde!

Nieuwe leden zullen onder andere uitgenodigd worden voor een inspirerende rondleiding over sportpark De Eeuwlanden. Dit gebeurt vanaf maart 2022 circa vier keer per jaar.

Het doel van deze rondleiding is dat het nieuwe lid en/of ouders/verzorgers, een beeld krijgen van de vereniging. Wij willen hen van praktische informatie voorzien, zodat men weet waar wat te vinden is en men op de hoogte is van het reilen en zeilen van de club, maar ook van wat leuke weetjes. 

Bovendien zullen ouders of deelnemers worden geënthousiasmeerd rondom vrijwilligerswerk bij SEH.

Aan het eind van de rondleiding krijgt het nieuwe lid een ‘goodiebag’ van SEH mee met daarin leuke items met daarop natuurlijk ook het logo van de club. SEH hoopt zo dat de nieuwe leden zich welkom voelen. 

Voor vragen of meer informatie kun je een mailtje sturen naar: welkombijseh@vvseh.nl

dit was seizoen 2021-2022

Dit was het seizoen 2021-2022 bij SEH! 

In een jaar tijd kan er heel veel gebeuren! Zeker bij een levendige voetbalvereniging als SEH. Het coronavirus, spectaculaire derby’s voor het eerste elftal én vele leuke andere activiteiten: het seizoen 2021-2022 vloog voorbij. Aan de hand van een foto per maand blikken we nog eenmaal terug op een bijzonder jaar. 

Augustus 2021 
We mogen weer! Op zaterdag 14 augustus speelt SEH 1 voor het eerst weer een oefenwedstrijd, als voorbereiding op het seizoen 2021-2022. Het duel tegen derdeklasser Vios uit Vaassen eindigt in een 1-0 overwinning. Maar veel belangrijker: de coronamaatregelen zijn gelukkig vrijwel allemaal verdwenen!

Oktober 2021 
Gevoetbald wordt er (nog) volop in deze maand. SEH 1 speelt in oktober bijvoorbeeld vijf competitiewedstrijden en pakt daaruit tien punten. Het verlies in Wapenveld op 9 oktober tegen WZC is een tegenvaller, de zeges thuis op de latere kampioen EFC ‘58 (4-0!) en Vierhouten ‘82 (9-0!) waren hoogtepunten. Niemand denkt dan nog aan corona.

December 2021 
Dan is daar toch weer het coronaspook. De competities worden onder meer stilgelegd. Volwassenen mogen later in de maand nog maar met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand sporten. Wel kwamen er vanwege het Sinterklaasfeest vier voetbalpieten tijdens een training van de Minipups, de Veldhuis League4Kidz en JO8-1 op bezoek met cadeaujes en wat lekkers. En er was op 18 december nog het Kerstklaverjassen in het clubhuis. Toch had iedereen zich een beter eind van dit jaar voorgesteld…

Februari 2022 
Veel kampioenen hebben we dit seizoen helaas niet, maar uiteindelijk komt de teller toch op twee uit. Naast SEH 3 werd ook JO11-2 kampioen. Deze jeugdploeg werd de winnaar in de ‘derde fase’, met wedstrijden in deze maand en maart. Later werden ze hiervoor gehuldigd! 

April 2022 
Het hoogtepunt voor SEH 1 dit seizoen vindt misschien wel plaats op sportpark Molenbeek: De return van de derby tegen VV Heerde. Na een 1-0 achterstand, draait de ploeg van trainer Edwerd Schuring op 23 april dit om. Uiteindelijk wordt het zelfs nog 1-3. De scheidsrechter legt vanwege vuurwerk het duel in de absolute slotfase nog even stil, maar dat drukt de pret amper. Een verdiende overwinning.

Juni 2022 
Misschien wel de drukste maand van het jaar. De beslissing in de competities valt. Zo verliest SEH 1 in de nacompetitie helaas van derdeklasser HTC. Daarnaast vinden er deze maand veel activiteiten plaats bij SEH. Denk aan het Jeugdweekend en het Pupillentoernooi. Daarnaast was er 15 juni een geslaagde Meidenclinic met een aantal speelsters van PEC Zwolle.

September 2021 
Om SEH een financieel gezonde club te laten blijven die veel kan bieden voor de jeugd, heeft een clubje mensen binnen de vereniging bedacht om iets te gaan organiseren. Dit werd uiteindelijk de Plus Van den Hoven Lopathon op 10 september. Een aantal weken later wordt de definitieve opbrengst bekend. Een schitterend bedrag stond er op de cheque: 18.033,10 euro!

November 2021 
De maand van de algemene ledenvergadering (alv). Daar wachtte oud-voorzitter Kees Stolk op 8 november een enorme verrassing. Uit handen van ambassadeur Stan Burm van de KNVB kreeg de toen 82-jarige vrijwilliger van de club een zilveren waarderingsspeld. Bovendien werd er afscheid genomen van een aantal bestuursleden, waaronder voorzitter Barend de Ruiter.

Januari 2022 
Aan het eind van deze maand mag op het gebied van corona bijna alles weer, zij het met voorwaarden. Wedstrijden in competitieverband zijn weer toegestaan, publiek is welkom en de kantine mag weer open. Teams gaan weer volop in training om zo snel mogelijk wedstrijdfit te geraken. De nieuwjaarsreceptie gaat niet door, de huldiging van de jubilarissen vindt later plaats.

Maart 2022 
Ein-de-lijk! Na vele pogingen werd daar dan toch de allereerste Heerder derby ooit in de competitie gespeeld. Op 1 maart namen SEH en VV Heerde het tegen elkaar op. Dat gebeurde op De Eeuwlanden, onder toeziend oog van zeker 1300, misschien wel 1600, toeschouwers! Lange tijd leek het 0-1 te worden voor de gasten, maar een doelpunt in de blessuretijd van Joël Veldman deed het sportpark ontploffen! Ook niet onbelangrijk deze maand: SEH werd precies 65 jaar geleden opgericht.

Mei 2022 
We gaan alweer richting het einde van het seizoen. Voetballers en hun ouders die vanaf 1 september 2021 lid zijn geworden van de voetbalvereniging krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan een rondleiding. Dat gebeurt door de onlangs opgerichte kennismakingscommissie van de club. Deze maand, op 28 mei, vindt de tweede rondleiding plaats. Veel enthousiaste kinderen en ouders deden mee.

Juli 2022 
Zomerstop! Even ontspannen en opladen voor weer een nieuw voetbalseizoen. Toch is het niet helemaal stil De Eeuwlanden. Het sportpark blijft beperkt open voor wie dat wil, op de donderdagavond en de zaterdagmiddag. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt.

Augustus 2021 
We mogen weer! Op zaterdag 14 augustus speelt SEH 1 voor het eerst weer een oefenwedstrijd, als voorbereiding op het seizoen 2021-2022. Het duel tegen derdeklasser Vios uit Vaassen eindigt in een 1-0 overwinning. Maar veel belangrijker: de coronamaatregelen zijn gelukkig vrijwel allemaal verdwenen!

September 2021 
Om SEH een financieel gezonde club te laten blijven die veel kan bieden voor de jeugd, heeft een clubje mensen binnen de vereniging bedacht om iets te gaan organiseren. Dit werd uiteindelijk de Plus Van den Hoven Lopathon op 10 september. Een aantal weken later wordt de definitieve opbrengst bekend. Een schitterend bedrag stond er op de cheque: 18.033,10 euro!

Oktober 2021 
Gevoetbald wordt er (nog) volop in deze maand. SEH 1 speelt in oktober bijvoorbeeld vijf competitiewedstrijden en pakt daaruit tien punten. Het verlies in Wapenveld op 9 oktober tegen WZC is een tegenvaller, de zeges thuis op de latere kampioen EFC ‘58 (4-0!) en Vierhouten ‘82 (9-0!) waren hoogtepunten. Niemand denkt dan nog aan corona.

November 2021 
De maand van de algemene ledenvergadering (alv). Daar wachtte oud-voorzitter Kees Stolk op 8 november een enorme verrassing. Uit handen van ambassadeur Stan Burm van de KNVB kreeg de toen 82-jarige vrijwilliger van de club een zilveren waarderingsspeld. Bovendien werd er afscheid genomen van een aantal bestuursleden, waaronder voorzitter Barend de Ruiter.

December 2021 
Dan is daar toch weer het coronaspook. De competities worden onder meer stilgelegd. Volwassenen mogen later in de maand nog maar met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand sporten. Wel kwamen er vanwege het Sinterklaasfeest vier voetbalpieten tijdens een training van de Minipups, de Veldhuis League4Kidz en JO8-1 op bezoek met cadeaujes en wat lekkers. En er was op 18 december nog het Kerstklaverjassen in het clubhuis. Toch had iedereen zich een beter eind van dit jaar voorgesteld…

Januari 2022 
Aan het eind van deze maand mag op het gebied van corona bijna alles weer, zij het met voorwaarden. Wedstrijden in competitieverband zijn weer toegestaan, publiek is welkom en de kantine mag weer open. Teams gaan weer volop in training om zo snel mogelijk wedstrijdfit te geraken. De nieuwjaarsreceptie gaat niet door, de huldiging van de jubilarissen vindt later plaats.

Februari 2022 
Veel kampioenen hebben we dit seizoen helaas niet, maar uiteindelijk komt de teller toch op twee uit. Naast SEH 3 werd ook JO11-2 kampioen. Deze jeugdploeg werd de winnaar in de ‘derde fase’, met wedstrijden in deze maand en maart. Later werden ze hiervoor gehuldigd! 

Maart 2022 
Ein-de-lijk! Na vele pogingen werd daar dan toch de allereerste Heerder derby ooit in de competitie gespeeld. Op 1 maart namen SEH en VV Heerde het tegen elkaar op. Dat gebeurde op De Eeuwlanden, onder toeziend oog van zeker 1300, misschien wel 1600, toeschouwers! Lange tijd leek het 0-1 te worden voor de gasten, maar een doelpunt in de blessuretijd van Joël Veldman deed het sportpark ontploffen! Ook niet onbelangrijk deze maand: SEH werd precies 65 jaar geleden opgericht.

April 2022 
Het hoogtepunt voor SEH 1 dit seizoen vindt misschien wel plaats op sportpark Molenbeek: De return van de derby tegen VV Heerde. Na een 1-0 achterstand, draait de ploeg van trainer Edwerd Schuring op 23 april dit om. Uiteindelijk wordt het zelfs nog 1-3. De scheidsrechter legt vanwege vuurwerk het duel in de absolute slotfase nog even stil, maar dat drukt de pret amper. Een verdiende overwinning.

Mei 2022 
We gaan alweer richting het einde van het seizoen. Voetballers en hun ouders die vanaf 1 september 2021 lid zijn geworden van de voetbalvereniging krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan een rondleiding. Dat gebeurt door de onlangs opgerichte kennismakingscommissie van de club. Deze maand, op 28 mei, vindt de tweede rondleiding plaats. Veel enthousiaste kinderen en ouders deden mee.

Juni 2022 
Misschien wel de drukste maand van het jaar. De beslissing in de competities valt. Zo verliest SEH 1 in de nacompetitie helaas van derdeklasser HTC. Daarnaast vinden er deze maand veel activiteiten plaats bij SEH. Denk aan het Jeugdweekend en het Pupillentoernooi. Daarnaast was er 15 juni een geslaagde Meidenclinic met een aantal speelsters van PEC Zwolle.

Juli 2022 
Zomerstop! Even ontspannen en opladen voor weer een nieuw voetbalseizoen. Toch is het niet helemaal stil De Eeuwlanden. Het sportpark blijft beperkt open voor wie dat wil, op de donderdagavond en de zaterdagmiddag. Hier wordt gretig gebruik van gemaakt.

SEH in afrika

Lachende gezichten in Afrika dankzij kleding van SEH 

Hoe kan het dat jongeren in Afrika met voetbalshirts van SEH rondlopen? Met deze simpele vraag werd er een begin gemaakt aan dit artikel. Het blijkt een bijzonder verhaal, waar veel meer achter zit dan alleen maar wat shirtjes weggeven en opsturen: ,,Je wordt erin betrokken en denkt: ‘Dit kan toch helemaal niet’.’’ 

Een video in één van de groepsapps van SEH op WhatsApp vorig jaar wekt de nieuwsgierigheid op. Voetballende jongeren in het buitenland tussen de bergen, met de shirtjes van de voetbalclub uit Heerde aan!? Het is een mooi beeld, de mensen in het filmpje hebben duidelijk plezier. Maar hoe zit dat eigenlijk? 
 
Na wat rondvragen en rondbellen is al vrij snel- een deel van- het antwoord gegeven: Het overtollige sportgoed van SEH, dat niet meer gebruikt wordt, gaat via een goed doel richting Afrika. Daar worden de shirtjes, jassen, kousen en broeken weggegeven of verkocht. Dit loopt allemaal via Tjaarke Eising (73), woonachtig in Heerde.

Tjaarke is de weduwe van de in mei 2020 op 76-jarige leeftijd overleden Lourens Eising. Hij is jarenlang een bekend gezicht bij SEH. Eerder trapte hij zelf tegen de bal, maar deze eeuw was hij vooral toeschouwer bij het eerste elftal. Bloedfanatiek moedigde hij de spelers aan. Bovendien hield hij jarenlang de ledenadministratie bij en de laatste jaren was hij te vinden bij de onderhoudsploeg, de groep vrijwilligers die iedere dinsdagmorgen bij elkaar komt om het sportpark spic en span te maken. Kortom: Een echte SEH’er. 

Zittend aan de tafel in de woonkamer legt Tjaarke nu uit hoe het zit. Het begint eigenlijk begin deze eeuw, als de toen 15-jarige Fanusa Camara naar Nederland afreist. Zijn ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Via een plaatselijke stichting voor uitgeprocedeerde asielzoekers komt hij na een aantal jaren in contact met Tjaarke. Zij doet daar vrijwilligerswerk. Fanusa moest als alleenstaande minderjarige vluchteling weer terug naar zijn land, het West-Afrikaanse Guinee. Maar dat wilde hij helemaal niet en hij zag de toekomst bijzonder somber in. Tjaarke en Lourens bezoeken hem daarom wekelijks in het detentiecentrum in Schiphol, waar ze op hem inpraten. Ze beloven Fanusa te helpen bij het opbouwen van een nieuw leven.  

Zo’n vijftien jaar, Fanusa vertrekt na zeven jaar uiteindelijk toch uit Nederland, kan gesteld worden dat het gelukt is. Hij is getrouwd en heeft drie jonge meisjes. En hij heeft een winkel met tweedehands spullen. Die worden voor een groot deel hier in Nederland ingezameld en vervolgens per container eens per twee maanden vervoerd. ,,Ik koop nu veel diepvriezen en televisies. In die vrieskisten kun je ook weer andere goederen stoppen. Zoals kleding’’, legt Tjaarke uit. 

Ze ziet Fanusa inmiddels ook als haar zoon. Ze probeert er ieder jaar heen te gaan. ,,Ik ben in februari nog geweest. Hoe dat is? Moeilijk. Het is een chaotisch land waar je vooral moet zien te overleven. In coronatijd is bezoek helemaal lastig… Maar als gezin doen ze het goed.’’ 

De winkel van Fanusa staat in de hoofdstad, Conakry. Er wonen miljoenen mensen. Even verderop, op het platteland, is zijn woning. Daar vlakbij is een gezondheidscentrum, Centre Santé Yarie, geopend op initiatief van Fanusa. Er worden ook bevallingen gedaan. De familie Eising heeft met hem een stichting opgericht om het centrum financieel mogelijk te maken. Dorpelingen kunnen er ook drinkwater krijgen uit de waterput direct naast het centrum. 

Tjaarke geeft aan dat ze Fanusa wel moesten helpen toen hij in Nederland zat: ,,Hij had wel wat in zijn mars, merkten we gelijk. Maar het kon niet anders, we zagen het voor onze ogen gebeuren. Je wordt erin betrokken en denkt: ‘Dit kan toch helemaal niet’. Bovendien kijk je naar wat je zelf hebt gekregen.’’ 

Daarmee doelt ze vooral op haar overleden echtgenoot Lourens. Hij krijgt rond 1990 als één van de eersten in Nederland een donorhart. Hij zou er acht jaar mee kunnen leven, zeggen de artsen dan. Maar dat wordt véél langer en bovendien krijgt hij later nog een nier van iemand anders. 

Door Tjaarke en Lourens is de combinatie tussen de plaatselijke voetbalclub en het goede doel snel gemaakt. ,,Fanusa kreeg, toen Lourens ledenadministrateur was, een pasje van SEH. Daar was hij zó trots op. Dat kenden ze helemaal niet. Hij heeft het nog steeds in zijn portemonnee zitten geloof ik’’, vertelt Tjaarke. 

Ondertussen laat ze een familiefoto van Fanusa met zijn vrouw en dochters zien. En even later toont Tjaarke de foto’s die op verzoek zijn opgezocht van de SEH-kleding. Vrolijke mannen in SEH-tenue met een beker in de hand, sponsors Houtman Transport en Remy zijn zichtbaar. Wat andere mannen hebben shirts met daarop Riethandel Brasjen aan. Het nummer van die shirts staat daarbij (ook) op de voorkant. 

De leukste afbeelding is misschien wel die van een vijftal jongeren, waaronder een meisje, dat oude trainersjassen van SEH draagt. Het vorige logo van de club is erop zichtbaar. ,,Het gaat om al het overtollig sportgoed. Soms hebben we ook wel eens ballen gehad. Een deel wordt verkocht, maar we geven ook veel weg aan de kinderen daar’’, zegt Tjaarke. 

Ze waardeert het zeer dat SEH de kleding bij haar brengt, als enige sportclub: ,,Dat vinden ze zo leuk. Als er maar iets is zijn ze al heel blij. En vergis je niet: Voetbal is een belangrijke sport daar. Overal op de wegen wordt het gespeeld. Dus ja, ze vinden het heel leuk.’’ 

Wie ook overtollige sportgoed heeft en het kwijt wil: Neem gerust contact op met Tjaarke Eising via:
Contact | Centre Santé Yarie (stichtingcentresanteyarie.nl) Ze is momenteel bijvoorbeeld op zoek naar ongebruikte Playstations. 

In deze video is het traject van Fanusa, en de rol die Tjaarke en Lourens daarin speelden, te zien: 

 

alles
over seh-1
 

seh begint competitie (weer) met deby!

Net als vorig seizoen zal het eerste elftal van voetbalvereniging SEH de competitie beginnen met een échte kraker. In de eerste speelronde is het immers gelijk de beurt aan de derby thuis tegen WZC Wapenveld. Inmiddels is het hele programma bekendgemaakt door de KNVB. 

Na verschillende oefenduels en drie bekerpotjes start op 24 september de competitie voor de mannen van trainer Edwerd Schuring. Waar het team vorig jaar in Veessen moest beginnen met een uitduel tegen VEVO (en deze won met 1-2), is er nu een thuisduel tegen WZC Wapenveld geprogrammeerd. Aanvangstijdstip is 14.00 uur geworden

Een week later staat het eerste uitduel op het programma voor SEH 1. Dan moet het team naar het relatief onbekende ZVV ‘56 uit Apeldoorn. Dat duel begint om 14.30 uur. Tot speelronde vier, 15 oktober, is er wekelijks een wedstrijd. Dan staat het uitduel in Epe tegen EZC ‘84 op het programma. In speelronde zeven, op 12 november, moet het team in Veessen tegen VEVO. 

De eerste seizoenshelft komt ten einde op 10 december. Dan is er een uitwedstrijd tegen ‘t Harde. Met die ploeg heeft SEH dan ook alle andere teams in deze competitie één keer gehad: elf wedstrijden. De 4e klasse D bestaat dit jaar uit twaalf ploegen. 

Het kalenderjaar 2023 begint ook gelijk weer met een derby: uit tegen WZC Wapenveld. Dit zal op zaterdag 4 februari zijn. De winterstop is ditmaal vrij lang en er zit bijna twee maanden tijd tussen de competitieduels voor en na deze periode. Een week na de derby tegen WZC staat het thuisduel tegen ZVV ‘56 op het programma, waarna er enkele zaterdagen niet gespeeld zal worden. 

Vanaf 4 maart staat er een reeks van vijf wedstrijden op het programma, die elkaar wekelijks opvolgen. Daar zitten ook de thuisduels tegen EZC ‘84 (11 maart) en VEVO (1 april- geen grap) tussen.  

De laatste twee duels van het seizoen zijn op 13 en 20 mei. Dan speelt SEH thuis tegen ‘t Harde en tot slot een week later uit tegen Apeldoornse Boys. Deze laatste wedstrijd staat voor 16.00 uur op het programma. Voor alle andere potjes geldt vooralsnog een aanvangstijdstip van 14.30 uur.  

Bekijk hier het programma en de voorbereiding

Jochem Tellegen

Aanvaller

19 jaar

Joël Veldman

Aanvaller

23 jaar

Dennis Bijsterbosch

Aanvaller

25 jaar

Robert Jan van den Hoek   

Aanvaller

22 jaar

Harmen van Oene

Aanvaller

33 jaar

Jeremy van de Beek

Middenvelder

24 jaar

Luka Khabuliani  

Middenvelder

19 jaar

Mathijs Logtenberg

Middenvelder

21 jaar

Sven Veldhuis

Middenvelder

23 jaar

Christijan Vonderman  

Middenvelder

22 jaar

Mark Zandvliet

Middenvelder

27 jaar

Hein Dezijn

Verdediger

25 jaar

Michiel de Gooijer  

Verdediger

32 jaar

Rowin Moerenhout

Verdediger

22 jaar

Owen Niemeijer

Verdediger

25 jaar

Dyon Polkamp  

Verdediger

19 jaar

Thomas Roodenburg

Verdediger

21 jaar

Rick Zandvliet

Verdediger

29 jaar

Nol Braam

Keeper

21 jaar

Bert Mensink

Keeper

28 jaar

Ties van Leeuwen 

Keeper

21 jaar

Edwerd Schuring

Hoofdtrainer

34 jaar

Gehard Haverkamp

Assistent-trainer

51 jaar

Damian Scholten

Keeperstrainer

28 jaar

Dennis van Huffelen

Verzorger/masseur

44 jaar

Henri Houtman

Assistent-scheidsrechter   

49 jaar

Wim Hanekamp

Elftalleider

69 jaar

Interview met de hoofd­trainer

Hoofdtrainer Schuring: ‘Hongerig het nieuwe seizoen in!’

In het afgelopen seizoen greep de hoofdmacht van SEH uiteindelijk net naast het kampioenschap en dus directe promotie. De nacompetitie leverde ook niet het gewenste succes op, waardoor SEH het in het seizoen 2022-2023 helaas opnieuw zal moeten proberen in de 4e klasse D. Hoofdtrainer Edwerd Schuring steekt zijn ambities in ieder geval niet onder stoelen of banken: ,,Promoveren is voor ons het enige wat telt!”

Schuring is inmiddels met SEH 1 begonnen aan zijn derde seizoen op sportpark de Eeuwlanden. Spijt van zijn keuze voor SEH enkele jaren geleden heeft de in Heerde wonende hoofdtrainer allerminst. Verlenging van zijn contract en dus nog een extra jaar bij SEH was in de afgelopen winterperiode dan ook snel geregeld: ,,Niet alleen omdat ik nog enorm veel mogelijkheden zie om mijzelf en het team te ontwikkelen, maar SEH en de gehele vereniging voelen als een warm bad. De betrokkenheid tussen alle leden is erg groot, ik voel me thuis en begin met veel plezier en enthousiasme aan mijn 3e seizoen.’’ 

Tevreden is de hoofdtrainer als het gaat om het afgelopen seizoen. Met name over de ontwikkeling die het gehele team heeft doorgemaakt. ,,In onze speelwijze hebben we grote stappen gezet. We hebben veel wedstrijden gewonnen, dominant gespeeld met veel positiewisselingen in het elftal’’, aldus Schuring. Daarnaast ontving het team ook de minste tegendoelpunten in de competitie: ,,En dat ondanks dat we zeer aanvallend voetbal spelen, met de nodige druk naar voren. Het geeft aan dat we ook in verdedigend opzicht de nodige stappen hebben gezet.’’ 

Waar nog wel winst valt te behalen is volgens Schuring op het mentale vlak. ,,In de gemeentelijke derbys hebben we uiteindelijk acht van de potentiële 18 punten gepakt. Dat is te weinig, met name tegen WZC Wapenveld hebben we onnodig veel laten liggen. We zijn niet weggespeeld in die rechtstreekse duels, maar kwamen niet in de wedstrijd. In dat soort derby’s zullen we ons aankomend seizoen anders moeten gaan wapenen.’’

Voor velen was het misschien toch wel enigszins verrassend dat SEH afgelopen jaar vrij lang mee bleef doen om het kampioenschap. In een stevige competitie met EFC ’58 en Heerde als grootste concurrenten capituleerde het elftal van Schuring pas op de laatste speeldag: ,,We hebben na de prachtige winst bij Heerde uit zelfs een poosje vijf punten voor gestaan op de nummer twee. Uiteindelijk hebben we het in de laatste derbys (onder andere gelijk tegen WZC en verlies van VEVO) weggegeven, het seizoen leek net iets te lang te duren voor bepaalde spelers, met pijntjes en blessures als gevolg.’ 

In de nacompetitie werd de eerste horde, FC Lienden, nog wel glansrijk genomen maar in ronde twee was het afgelopen voor de Heerder-formatie. HTC bleek op het eigen veld te sterk voor SEH, waardoor het seizoen alsnog enigszins in mineur eindigde. Zó dichtbij zijn en vervolgens overal naast grijpen moet niet prettig voelen. ,,Uiteraard was er forse teleurstelling in Holtenbroek toen het seizoen definitief voorbij was, maar er was ook wel realisme in de slotfase van de competitie en de nacompetitie. Al snel werden, ook door spelers, de pijlen gericht op het nieuwe seizoen.’’

De doelstelling in dat nieuwe seizoen is volgens Schuring duidelijk: ,,Promoveren is het enige wat telt. Het mooiste is via een kampioenschap, maar uiteindelijk zullen we ook beter voorbereid moeten zijn op een eventuele nacompetitie. We zullen moeten leren óók slechte wedstrijden te gaan winnen, terwijl meer resultaat in de derby’s een absolute vereiste is.’’ 

De mooiste gemeentelijke derby van afgelopen seizoen, die tegen Heerde, zal dit jaar niet meer gespeeld worden in de competitie. Maar daar tegenover staat wel een hele mooie competitie-indeling. ,,Uiteraard spelen we weer tegen WZC Wapenveld en VEVO, maar daarbij ook veel nieuwe regionale dorpsclubs, met mooie accommodaties en de nodige 3e klasse ervaring. Alleen Apeldoornse Boys en ZVV zijn onbekenden, zij komen vanuit de zondagtak.’’ 

Qua groepssamenstelling is er daarnaast niet enorm veel veranderd bij SEH. Dat is prettig voor een hoofdtrainer, al zijn er natuurlijk altijd mutaties in het amateurvoetbal: ,,Davy Bax gaat in het 3e spelen, Jens van Egteren gaat bij Ruinerwold voetballen en Dion van Velsen is teruggekeerd richting Heerde.” Daar tegenover staan wel drie nieuwe namen: ,,Thomas Roodenburg is overgekomen van WHC 2, Luka Khabuliani zet de stap vanuit SEH 019 en Dyon Polkamp heeft zich bij de selectie aangesloten na een verhuizing vanuit Apeldoorn. Tot slot is Mathijs Logtenberg weer volledig fit na een jaar blessureleed.’’ 

Wie dit jaar kampioen gaat worden in de op voorhand al spannende 4e klasse D? Voor de trouwe volgers van het amateurvoetbal zal dat medio september misschien nog enigszins gissen zijn wegens de altijd vele spelersmutaties in het lagere amateurvoetbal, maar hoofdtrainer Schuring wil er wel alvast zijn licht over laten schijnen: ,,Voor mij is er geen uitgesproken favoriet, maar een eventuele kampioen zal met name over een brede groep moeten beschikken. Ik verwacht wel het nodige van ’t Harde en Bas en misschien ook wel van WZC. Daarnaast schijnt ook Apeldoornse Boys een goede groep te hebben en onderschat ook een VEVO niet wanneer zij fit blijven met hun eerste 12-13 spelers.’’ 

De doelstelling, promoveren, moet in het seizoen 2022-2023 wél bewerkstelligd worden als het aan Schuring ligt. ,,Daar gaan we dit jaar opnieuw alles aan doen. We waren er afgelopen jaar dichtbij, aankomend seizoen gaan we voor onze nieuwe kans en zal alles moeten wijken voor de uiteindelijke promotie. Wij als elftal, maar zeker onze prachtige vereniging zijn klaar voor de 3e klasse!’’ 

De Molenbeekpapers

De ‘Molenbeekpapers’: Boekwerk over de eerste jaren van SEH  

Wie in de archieven duikt van voetbalvereniging SEH en op zoek is naar informatie over de allereerste jaren zal maar weinig vinden. Oud-voorzitter Barend de Ruiter heeft daar verandering in gebracht. Zijn meesterwerk, de Molenbeekpapers, is inmiddels bijna gereed: ,,Je krijgt prachtige verhalen te horen.’’ 

Hij moet lachen als hij de vraag krijgt in het clubhuis van SEH. Na kort nadenken geeft hij toch maar antwoord op hoe lang hij eigenlijk met dit project is bezig geweest: ,,Ruim 1,5 jaar, toch wel dagelijks een aantal uren. Het was vreselijk veel werk. Maar ja: ik ben een verenigingsman en dat blijf ik ook.’’ 

Het zijn de woorden van Barend de Ruiter (68 jaar). Hij was van 2008 tot en met 2021 dertien jaar voorzitter van SEH. Nu ligt voor hem op tafel het eerste deel van de Molenbeekpapers: over de historie van de club in de periode dat SEH op sportpark Molenbeek voetbalde. Deel 1 gaat in het bijzonder over de onderafdeling tussen 1957 en 1971. Deel 2 (van seizoen 1971/72 tot en met 1983/84) ligt inmiddels bij de drukker en De Ruiter heeft ook al plannen voor een derde boek. 

Hij vertelt over het ontstaan van dit project: ,,Ik ben geïnteresseerd in (plaatselijke) geschiedenis. Maar als je het archief van de club nakijkt kun je zeker over de eerste zes á zeven jaar niks terugvinden. Verslagen van bestuursvergaderingen zijn er pas sinds 1967, terwijl SEH in 1957 is opgericht. Dat riep bij mij de vraag op: ‘Hoe ging het in die tijd bij SEH’ en zodoende ben ik aan de slag gegaan.’’ 

De Ruiter duikt de archieven in. Digitaal, bij de streekarchieven van Epe en Oldebroek, maar ook het provinciaal archief in Zwolle wordt bezocht. Aangezien hij sinds het najaar van 2019 gepensioneerd is en er door het coronavirus de afgelopen jaren regelmatig niet kan worden gevoetbald, heeft hij er de tijd voor.  

Alle artikelen die met SEH te maken hebben heeft De Ruiter verzameld. ,,Ik denk dat wel 95 procent over het eerste elftal gaat. Zoals wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen en aanstellingen van trainers. Maar er zijn ook berichten over andere activiteiten. Zoals grasbaanraces, wielerrondes, bazaars en verlotingen.’’ 

Omdat het boek vooral gaat over de periode waarin SEH op Sportpark Molenbeek voetbalt, vanaf 1958 tot en met het seizoen 1983/84, én de informatie uit diverse kranten komt is de naam al snel beslist: Molenbeekpapers, een verwijzing met een knipoog naar de bekende Panama Papers. Het resultaat is een werk van bijna 800 pagina’s over de geschiedenis van de voetbalclub, verdeeld over twee delen. 

Over historie gesproken: er werd ook vóór 1957 al lange tijd gekeken naar een zaterdagclub in Heerde, maar een geschikte locatie werd niet gevonden. ,,Ik heb tekeningen gezien van een sportcomplex op de hoek van de Vicarielaan en Bonenburgerlaan… Dat was niet mis’’, zegt De Ruiter. 

Bladerend door het boek komt hij mooie verhalen tegen. Met enthousiasme vertelt hij over de oefenwedstrijden tegen de familie Plugge uit Scheveningen, waarvan leden speelden bij profclub SHS. Of over het duel tegen het Engelse Jong Albion. En over Wim Schotanus die witte en blauwe bloembollen bestelde, maar uiteindelijk gele en zwarte exemplaren in zijn tuin zag opkomen. Het zorgde voor veel bekijks.

Het boek is in chronologische volgorde opgesteld. ,,Daarnaast heb ik zelf interviews gehouden. Met leden van het eerste uur, met de eerste kampioenen in 1958-1959 of bijvoorbeeld met jonge debutanten. Dat was heel leuk. Je krijgt mooie anekdotes en prachtige verhalen te horen. Wat wel vreemd is: bijna niemand weet wie nou de allereerste trainer van SEH is geweest’’, aldus De Ruiter. 

Een flink deel van die allereerste generatie SEH’ers leeft nu nog. Dat was ook een van de redenen om het project te beginnen ,,Uiteindelijk is het in ieder geval voor het archief van de vereniging. Het is ook de bedoeling dat het beschikbaar komt voor de leden, maar het is nog even de vraag of dat in verband met auteursrechten lukt.’’ 

De Ruiter heeft toestemming bij uitgevers gevraagd om de krantenartikelen in een boekwerk te mogen gebruiken. Daar is momenteel nog geen duidelijkheid over. ,,Maar voor het archief van SEH is dit zeker al een mooie aanvulling.’’ Immers: ‘Opdat wij niet vergeten’, zoals ook in het voorwoord van het boek met hoofdletters staat geschreven. 

veldhuis league­4­kidz: parel binnen de jeugdopleiding

Veldhuis League­4­Kidz: Parel binnen de jeugdopleiding 

Een ontelbaar aantal jeugdleden is er begonnen bij vv SEH. Ook veel trainers en begeleiders hebben hier de eerste stappen binnen het voetbal gezet. En inmiddels is het een belangrijk én (bijna) onmisbaar onderdeel binnen de jeugdopleiding van de voetbalvereniging: de Veldhuis League4Kidz.  

De Veldhuis League4Kidz is na meer dan tien jaar met recht een parel binnen de jeugdopleiding geworden. De jongens en meisjes trainen sinds 24 augustus iedere woensdagmiddag weer van 17.30 tot 18.30 uur en werken op zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur hun eigen onderlinge competitie af. In teams van vier of vijf kinderen, in de tenues van de topclubs, mede mogelijk gemaakt door de trouwe sponsor Veldhuis Advies uit Heerde. Iedere groep heeft zijn vaste begeleider. Zodat de jeugd elke week een vertrouwde omgeving heeft, maar wel telkens tegen andere teams speelt. Balbeheersing, passen/ trappen en aannemen wordt spelenderwijs bijgebracht door een groep enthousiaste SEH-trainers. Verder is er de strijd om de penaltybokaal. Alles staat onder leiding van Margo Bagerman en Janet van Alphen. 

Op de zaterdagmorgen, eveneens van 09.00 tot 10.00 uur, zijn ook de allerjongste talenten te bewonderen op het hoofdveld. Het zijn de Minipups van 4 en 5 jaar oud die dan de beginselen van het voetbalspel leren en vooral plezier maken. Ook de Minipups van SEH zijn sinds 27 augustus, wel alleen op de zaterdagen, weer in training onder leiding van Boaz Braam, Sieb van Leeuwen en Tim Bouwman. 

Samen lol hebben, een glimlach op de gezichten, beter worden, leren voetballen, een doelpunt scoren, wedstrijden winnen en uiteindelijk misschien later wel kampioen worden: daar draait het om bij de Veldhuis League4Kidz en de Minipups. En dat dan onder het toeziend oog van veel (groot-) ouders en andere familieleden, die langs het hoofdveld van de club staan toe te kijken en je aanmoedigen. Wie wil dat nou niet!? 

Publiek mag uiteraard komen kijken. Maar nieuwe jonge voetballers zijn ook welkom! Heb je vragen of wil je meer inlichtingen? Mail gerust eens naar: fleagueseh@gmail.com 

Meld je dan hier aan

de toekomst van seh

Het bruist binnen de jeugdafdeling van SEH!

Door de combinatie van plezier, inclusiviteit en prestatie, starten heel veel jongens en meisjes aan een voetbalavontuur bij SEH. Door de omvang van de jeugdopleiding bij SEH is er binnen elke categorie een onderverdeling tussen échte vriendenteams en selectie-elftallen. Zelfs voor de allerjongste is er plek bij SEH.  

De jongens en meisjes van de Veldhuis League4Kidz trainen iedere woensdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur. En op zaterdagmorgen werken deze jonge pupillen van 6 en 7 jaar hun eigen onderlinge competitie af tussen 09.00 en 10.00 uur. 

Op de zaterdagmorgen, eveneens van 09.00 tot 10.00 uur, zijn ook de allerjongste talenten te bewonderen op het hoofdveld. Het zijn de Minipups van 4 en 5 jaar oud die dan de beginselen van het voetbalspel leren en vooral veel plezier maken. Ook zij zijn sinds eind augustus, wel alleen op de zaterdagen, weer in training. 

Zo kunnen de kids via de Minipups of de Veldhuis League4Kidz hun eerste stapjes binnen de wondere wereld van het voetbal zetten. De perfecte manier om te wennen aan teamsporten en om de basis van het spelletje te leren. 

Deze ‘Frenkies’ en ‘Miedema’s’ in wording beginnen vanaf hun 8ste aan het echte werk. Op die leeftijd start namelijk het voetballen tegen andere verenigingen uit de buurt (vaak wel vroeg in de ochtend) en wordt er meer aandacht besteed aan bijvoorbeeld het tactische aspect bij het trainen. Het is de ideale plek om je skills verder te ontwikkelen.  

Leuk om te weten: SEH heeft voor het aankomende seizoen liefst 24 jeugdteams, waarin bijna 275 voetballers actief zijn. Een prachtig aantal! Nieuw is onder meer de JO16.  

Langzaam wordt er toegewerkt naar het echte werk, namelijk 90 minuten op een heel veld in misschien wel SEH 1. De selectieteams leveren hierbij een belangrijke bijdrage doordat jeugdspelers hier op een hoog niveau kunnen spelen, waardoor ze zich sneller kunnen ontwikkelen tegen betere tegenstanders. 

Na het doorlopen van de hele jeugdopleiding is het tijd voor het seniorenvoetbal. Hier geldt voor sommige(n) dat zij via de selectietrainingen een plekje in het eerste proberen te bemachtigen. De rest heeft nog vele jaren plezier in het vooruitzicht in één van de ‘vriendenteams’ van SEH. 

Wil je meer weten over het jeugdvoetbal? Informeer eens bij de coördinatoren van de Voetbaltechnische Commissie naar de mogelijkheden of bekijk de site van SEH. Want nieuwe voetballers (m/v) zijn natuurlijk altijd welkom! 

Neem dan contact met ons op

jeugdweekend 2022

Het jeugdweekend: de ideale afsluiter van het seizoen!

Natuurlijk gaat het bij een voetbalclub om het sportieve aspect, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat plezier en vermaak onbelangrijk is. Een hoogtepunt op dat vlak is het Jeugdweekend bij SEH, aan het eind van het seizoen. Een goede teamspirit en het gevoel van saamhorigheid is immers belangrijk en juist die zaken komen dan voorbij. 

Nadat het coronavirus in 2020 en 2021 roet in het eten gooide, was dit jaar het befaamde Jeugdweekend op sportpark De Eeuwlanden eindelijk weer terug! Op 17 en 18 juni 2022 konden de jongste leden van SEH meedoen aan deze afsluiting van het seizoen. 

En dat gebeurde massaal. Maar liefst 225 deelnemers waren er dit keer! De organisatie had alles top voor mekaar voor een prachtig evenement. Natuurlijk was er ruimte om te voetballen, maar er waren nog véél meer activiteiten. Het was soms warm, maar de sproeiers en de diverse waterspellen zorgden gelukkig voor de nodige afkoeling.  

Na een korte (…?) nachtrust, thuis dan wel in de tenten op het sportpark, begon de zaterdag met een stevig ontbijt. Natuurlijk was er ook weer het penalty schieten, met de finales aan het einde van het evenement met vele toeschouwers. In iedere leeftijdscategorie werden de winnaars gehuldigd en werd er een beker uitgereikt.  

Belangrijk om hierbij te melden is dat vele vrijwilligers zich hebben ingezet om er een waar feest van te maken. Door de organisatie, bestaande uit tientallen mensen vanuit verschillende lagen binnen de club, wordt elk jaar het onderste uit de kan gehaald. Het is wel duidelijk dat deze ‘roze brigade’, verwijzend naar de shirts die de organisatoren aan hadden tijdens de activiteiten, een echte geoliede machine is. 

Daarnaast is het Jeugdweekend mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren én de Vrienden van SEH en de Supporters Vereniging. Mede dankzij deze niet te onderschatten bijdragen kijken we als vereniging terug op een zeer geslaagd Jeugdweekend 2022! Bovendien is het festijn dankzij alle steun voor de jeugdige deelnemers helemaal gratis.  

Iedereen kijkt inmiddels alweer uit naar de volgende editie, als de ideale afsluiting van het voetbalseizoen met ongetwijfeld weer veel spektakel. 

de meiden van seh

Meidenvoetbal: belangrijk onderdeel bij SEH! 

Na vele jaren is vrouwenvoetbal (eindelijk) geaccepteerd in Nederland en dat geldt natuurlijk ook bij SEH. Vorig jaar werd het vijftigjarig jubileum gevierd en kende de KNVB bijvoorbeeld bijna 160.000 vrouwelijke leden, terwijl vóór 1971 vrouwenvoetbal in Nederland nog simpelweg verboden was! Nu zijn er wekelijks wedstrijden van dames of meiden te bekijken zijn op het sportpark De Eeuwlanden.

Vanaf het seizoen 2009-2010 werd weer gestart met een meidenteam bij SEH. Een paar seizoenen later, in 2011-2012, waren er al drie ploegen. En inmiddels kan er door meiden bij SEH zelfs vanaf de MO11 in vrijwel elke leeftijdscategorie -inclusief senioren- worden gevoetbald en ligt het aantal spelende vrouwelijke leden rond de 80. Daarmee is het ook een wezenlijk onderdeel geworden binnen de voetbalvereniging! 

Voor de allerjongsten is er plek bij de Minipups en de Veldhuis League4Kidz en in de jongste categorieën voetballen meiden samen met jongens in één team. Hierna zijn er verschillende meidenteams, vier om precies te zijn, en is er 1 damesteam.

Toch niet onbelangrijk: het niveau van het meidenvoetbal bij SEH zit ook echt in de lift. Afgelopen seizoen bijvoorbeeld speelde de MO15-1 op het niveau eerste klasse en moest het daarin opnemen tegen teams van gerenommeerde amateurverenigingen zoals HHC Hardenberg en SVO Deventer. Een mooie 4e klassering was uiteindelijk het eindresultaat. Het internationale meidentoernooi bij Trinitas Oisterwijk werd bovendien zelfs gewonnen! Als klap op de vuurpijl wonnen de vrouwen van het damesteam ook de schaal bij het toernooi van WZC Wapenveld. 

Samen trainen, een wedstrijd spelen met elkaar en misschien word je dan wel kampioen! Er heerst binnen het meiden- en damesvoetbal een gezellige sfeer. Naast schoolvriendinnen krijg je ook voetbalvriendinnen. Je gaat op voetbal omdat je het leuk en gezellig vindt, als je fanatiek het spel wilt spelen en als je graag in een team speelt. Voor iedereen is er bij SEH een plek. 

Die gezellige sfeer was afgelopen zomer ook goed te zien tijdens de Meidenclinic met speelsters van PEC Zwolle. Dat was een groot succes. Niet alleen veel voetbalsters van SEH, maar ook veel andere enthousiaste meiden uit de regio waren aanwezig om onder heerlijke weersomstandigheden te spelen. 

Doordeweeks trainen de teams onder begeleiding van enthousiaste coaches en begeleiders. De zaterdag is voor de wedstrijd. Wil je komen voetballen en lekker sporten en juichen met je vriendinnen? Kom gerust kijken bij een van de trainingen en voetbal met ons mee. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin Borreman of Ben Toorn. 

Meer informatie

de charme van het senioren­voetbal 

Seniorenvoetbal: Geduld, fanatisme en ontspanning op de velden

Een bijzondere tak bij een amateurvoetbalvereniging is de seniorenafdeling: Mensen met een attitude van Cristiano Ronaldo of Maradona, maar waarvan de overeenkomst uiteindelijk niet verder gaat dan het rugnummer. Maar óók de voetballers waarmee je kameraadschap voor het leven kan ontwikkelen. Frederik Noordman, (ex-)leider van verschillende seniorenelftallen bij SEH, kan erover meepraten. Hij vertelt over de charmes van het seniorenvoetbal. 

‘Mij is gevraagd om een stuk te schrijven over het seniorenvoetbal. Eén van de redenen daarvoor is dat ik ‘volwassen’ geworden ben in het (overige) seniorenvoetbal en de nodige ervaring heb opgedaan. Tegenwoordig bekend onder de noemer ‘Kelderklasse’. Zelf noem ik het ‘6e bierklasse’, maar gezien mij in het verleden al eens gevraagd is om niet te veel te koketteren om sport en alcohol te vermengen zal ik die term maar laten rusten. 

Wel neem ik jullie graag mee in de charmes van het overige seniorenvoetbal, want er is voor iedereen wat te halen! 

 

champions league

Het niveau komt in de verste verte niet hierbij in de buurt. De ambiance ook niet. Doorgaans is er meer sfeer bij een verdwaalde wedstrijd in een doorsnee woestijnstaat. Maar toch: als je lang genoeg wacht en je ogen de kost geeft dan zal je sporadisch iets zien wat heel behoorlijk niveau heeft. Die ene tegenstander van 2 meter lang die de bal met speels gemak vanaf de middellijn over de keeper schiet. Waar het tamme juichen van zijn teamgenoten je doet vermoeden dat hij het vaker doet zo. 

Andersom kom je het alleen vaker tegen. Een speler met een attitude van Cristiano Ronaldo of Maradona, maar verder dan een overeenkomend rugnummer zal de vergelijking niet gaan. Al verwachten ze wel dat de teamgenoten het niveau van Madrid in hun beste jaren hebben. Dat er speciaal voor hem een VAR is ingevlogen die zo objectief als een Italiaanse scheidsrechter uit de topjaren van Napoli en alles in hun voordeel beslist. En dat de fluitist (jammer genoeg steeds vaker een medespeler) van dienst gezien zijn ruime vergoeding van een gehaktbal en flesje Extran, maar tegen de eerlijke, nette en bovenal realistische manier van zijn opbouwende feedback moet kunnen. 

geduld

Bij kleine kinderen moet je enig vorm van geduld hebben, maar als leider van een overig seniorenteam nog meer. Geduld omdat je standaard iedere week de vraag krijgt: ‘Hoe laat aanwezig’, ook al staat het er in de twaalf schema’s en drie applicaties die er beschikbaar zijn en je met minder inspanning dan het berichtje te sturen dezelfde informatie te weten zou kunnen komen. Geduld is er ook nodig om, zoals reeds vermeld, iets te kunnen aanschouwen wat een beetje op voetbal lijkt. Het komt ook van pas als je de minder talentvolle goden in je elftal wederom de bal ziet spelen naar die ene vrijstaande speler die niet in zijn team zit. En dat voor de 16e wedstrijd op rij datzelfde seizoen. 

Of dat moment dat je jezelf voor de derde keer de opstelling of de wasbeurt hoort opnoemen, omdat de activiteit die na wedstrijd gepland staat of de verovering van de avond ervoor, toch op dat moment net wat belangrijker is. 

Of dat je voor het 7e seizoen achtereen bent ingedeeld bij dat ene team wat al tig keer achter elkaar kampioen is geworden, met veel te fitte en te goede spelers en om 1 of andere mysterieuze wijze het maar niet lukt om te promoveren. 

fanatisme

Daaraan is geen gebrek. Het feit dat je met weinig talent bewust de keuze maakt om iedere zaterdag weer vol voor de winst te gaan, is vrij fanatiek te noemen. Ook de wijze waarop rugnummers en de schaars aanwezige broekjes en sokken door wisselspelers worden toegeëigend kan als fanatiek worden bestempeld. 

Maar vooral de wil om toch winnend het veld te verlaten, terwijl het doorgaans weinig verschil maakt (worden we 11e of 12e in de 6e klasse BK).  

(ontsnappen aan de) realiteit

Je kunt bij het overige seniorenvoetbal er alle kanten mee op. Wanneer je bij fanatisme de letter ‘m’ eruit laat biedt het ruimte voor fantasie. Die ene voorzet die plots het doel in waait, maar na een uur in de derde helft een ‘bewussie’ was. Of dat die ene pass buitenkant-voet de schoonheid lijkt te hebben van Cruijff in zijn beste dagen, maar in werkelijkheid het meer wegheeft van een struikelende draaideur. Kortom: met fantasie kom je een heel eind en ik denk zelfs dat je het nodig hebt om het te kunnen overleven in het overig seniorenvoetbal.  

kameraadschap

Belangrijkste wat je ontwikkelt is Kameraadschap. Je hebt zodra je start met overig seniorenvoetbal er minstens 15 man bij met wie je leuke zaterdagmiddagen gaat hebben. Een team vol gasten die voor je opkomen als je afgezaagd wordt door de keiharde linksback van de tegenstander. Die blij voor je zijn als je het net laat bollen of een mooie redding op de doellijn hebt. En die het fijn vinden dat je er bent, want daardoor kunnen zij ook voetballen. En bovenal, die zaterdagmiddag graag een biertje met je drinken om de wedstrijd en vervolgens het nieuws, het Europees programma van je favoriete voetbalclub, je werk, het verdere programma van dat weekend en de geopolitieke verhoudingen tussen China en het Afrikaanse continent kunt bespreken. En als je dit allemaal weet te doorstaan kunnen er zomaar vriendschappen voor het leven ontstaan.

ontspanning

Bovenal leidt het bovenstaande (uiteindelijk) tot ontspanning. Ook al verlies je met dubbele cijfers, dan is alsnog het bewegen goed geweest voor je. Daarnaast even uit je dagelijks ritme en omgeving is ook goed voor de geest. En zelfs wanneer je geblesseerd meegaat (want wie anders moet de waterzak vullen) brengt je al ontspanning. En het mooie is, is dat talent totaal geen vereiste is om een leuke voetbalbeleving te kunnen hebben. 

tot slot

Nog een bijkomend voordeel is dat het overig seniorenvoetbal gratis te bekijken is. Dus kom gerust eens kijken, wel het liefst met een zo’n laag mogelijk verwachtingspatroon en een beetje fantasie. En met wat geluk gebeurt tijdens die ene wedstrijd juist net iets van een wonderbaarlijk hoog niveau. Dan kun je een bijna net zo mooie voetbalervaring beleven als in de Kuip of de Arena.’ 

Met hartelijke groet, 
Frederik Noordman 
Leier SEH 4 (voormalig SEH 3, SEH 5, ’t Zeumde en waarschijnlijk nog een elftal) 

Schrijf je in!

team uitgelicht: SEH 3 

Kampioenschap smaakt voor SEH 3 naar meer!

In een krankzinnig duel op de laatste speeldag aan de Vogelzangveldweg 50 in Hattemerbroek wist SEH 3 afgelopen seizoen beslag te leggen op de landstitel. Een titel met name dankzij het collectief én, zeker noemenswaardig, dankzij hulp vanuit de hele vereniging. Volgens speler Frank Olthuis is SEH 3 apetrots op de ontvangen schaal: ,,We dragen deze graag op aan de gehele club SEH!’’ 

Want spektakel alom op 4 juni jongstleden wanneer SEH 3, bij de absolute apotheose van de competitie, op bezoek gaat bij Noord Veluwe Boys. Alleen winst telt, want dan wordt de oh zo begeerde titel eindelijk veiliggesteld. ,,We stonden tijdens de coronapandemie al twee keer fier bovenaan en konden het aluminium van de schaal ruiken en deze bijna aanraken, tot het moment dat de competitie werd afgebroken. Iedereen was nu dus maar met één ding bezig, die schaal vast houden om 14.00 uur. Volgens mij lag iedereen vrijdagavond om 21.00 uur op bed’’, vertelt een lachende Jesse de Gooijer. Hij is naast speler ook leider van het team. 

Dat het geen makkie zal worden beseft SEH 3 maar al te goed. Terwijl het elftal zich in alle vroegte bij trainer Bert Bagerman te goed doet aan een stevig ontbijt, wordt er voorzichtig al gefilosofeerd of tegenstander Noord Veluwe Boys (NVB) wel met haar eigen elftal ten tonele zal verschijnen. ,,Hun 1e was uitgespeeld, bij een dergelijke kleine vereniging wordt er dan snel met spelers geschoven. Maar trainer Bagerman drong er tijdens zijn speech op aan nadrukkelijk ons eigen spel te gaan spelen, dan zou alles, onder welke omstandigheden dan ook, goed moeten komen’’, aldus Olthuis, die zichtbaar enthousiast wordt als hij terugdenkt aan de memorabele zaterdag. 

Nadat de selectie vertrekt richting Hattemerbroek wordt er op het sportpark van de tegenstander allereerst nog een potje geklaverjast door diverse spelers. ,,We waren wat vroeg, om de tijd te doden hebben we maar een boompje gekaart. Je moet wel bezig blijven en vooral rustig blijven in het koppie’’, aldus Olthuis, die voor zijn overstap naar het 3e vele wedstrijden speelde in het vlaggenschip van SEH en later ook nog voor SEH 2. 

Op de vraag wat mooi is aan het spelen in een dergelijk (3e) elftal begint Olthuis wat te grinniken: ,,Spelen in SEH 3 is zoals voetbal hoort te zijn. Voetballen met je maten, vanaf oktober een lage trainingsopkomst, zelf gefabriceerde tapejes en uiteraard uitblinken in de 3e helft. En misschien wel het mooiste: Spelen bij voetbalinstituten waar je nog nooit eerder hebt gespeeld, zoals tegen Staphorst 9.’’ 

 

De Gooijer kan dat wel beamen, heeft altijd in de lagere senioren gevoetbald en is dus nu ook al diverse jaren leider van SEH 3: ,,Je maakt van alles mee. Zo speelden we op een donderdagavond uit bij ASVD, de nummer 2 van de ranglijst. We kwamen ongelukkig op achterstand maar speelden wel één van onze beste wedstrijden van het seizoen en het was wachten op de gelijkmaker. Toen viel zeven minuten voor tijd het licht uit, de scheidsrechter vond het ook wel best en zo waren we onze koppositie kwijt.’’ 

 

Terug naar NVB – SEH. Bloedstollend is het duel, waarin SEH 3 zowaar op achterstand komt. Er lijkt wat nervositeit in de ploeg te sluipen, zou het dan toch nog misgaan? ,,NVB werd, zoals een beetje verwacht, gesteund door een aantal spelers die elders op de loonlijst stonden’’, aldus Olthuis. ,,Daar doe je niks aan, gewoon accepteren en focus houden. We hebben er ook geen punt van gemaakt’’, aldus de Gooijer, die toevoegt dat dergelijke zaken overal voorkomen.

Uiteindelijk maakt NVB in de 80e minuut nog gelijk, maar trekt SEH 3 in de absolute slotfase de zege en dus het kampioenschap naar zich toe. ,,De ontlading was gigantisch. Vrouwen en kinderen op het veld, een ouderwets tikibad in de kleedkamer zoals we dat vroeger in de jeugd ook deden, iedereen was in euforische stemming’’, aldus beide heren. Ze keren na de wedstrijd snel terug richting het eigen Sportpark de Eeuwlanden, waar ook nog de nacompetitiewedstrijd van SEH 1 tegen Lienden op het programma staat. 

 

Daar heeft het hoofdbestuur het fraaie bordes bij het hoofdveld gereserveerd voor het kampioensteam. Er volgen wat woorden vanuit het bestuur en de nodige consumpties, waarna onder het genot van een natje en een droogje SEH 3 gezamenlijk de wedstrijd van SEH 1 aanschouwt: ,,Complimenten aan het bestuur voor deze geste’’, aldus Olthuis. ,,Uitstekend georganiseerd, dat werd zeer gewaardeerd door iedereen’’, voegt een instemmende De Gooijer toe. 

 

Tot slot zet SEH 3 het feest, traditiegetrouw, voort in Cafe de Rooster, hét stamcafé. Daar wordt gedanst en gehost tot in de late uurtjes en volgt zelfs een fraaie vuurwerkshow die zijn weerga niet kent. ,,Het was een lange, maar bijzondere dag’’, aldus Olthuis. ,,Een prachtige titel, die uiteindelijk tot stand kwam door de breedte van onze eigen selectie, maar ook zeker door steun vanuit verschillende andere hoeken (SEH A1, 2, 4 en 5) en diverse herintreders.’’ 

 

Beide heren kijken tot slot uit naar het nieuwe seizoen. ,,Uiteraard willen we een dag als 4 juni graag herbeleven, maar we kijken ook zeker voetballend uit naar het spelen op een hoger niveau. We zijn benieuwd wat dat ons als team gaat brengen’’, aldus de Gooijer. Daar is Olthuis het mee eens: ,,Als voetballer moet je gezonde ambities hebben, uiteraard gaan we de uitdaging in die nieuwe klasse aan. Op naar weer een legendarisch kampioensfeest!’’ 

dit zijn onze sponsors

 

we zijn enorm blij met de overige sponsors! wil je weten wie dat zijn?

Neem dan hier een kijkje

Het bestuur van SEH

Het bestuur van de voetbalvereniging SEH bestaat momenteel formeel uit zes personen. Deze groep is verantwoording schuldig over het gevoerde beleid aan de Algemene Leden Vergadering, het hoogste orgaan binnen de vereniging. Het verenigingsbeleid is in grote lijnen vastgesteld in het beleidsplan SEH 2019-2024. Deze wordt regelmatig aangepast en geactualiseerd aan de ontwikkelingen binnen de club. Het voltallige bestuur komt zes tot acht keer per jaar bijeen.

 

De dagelijkse leiding vindt plaats door het dagelijks bestuur, gevormd door de voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze vergadert eenmaal per twee weken.  

Bij de meeste recente Algemene Leden Vergadering, eind 2021, stopte Barend de Ruiter als voorzitter. Op dat moment was er geen opvolger voor hem. De afgelopen periode heeft daarom Henri van Leeuwen als ‘aanspreekpunt’ gefungeerd. Begin juni werd bekend dat Bram Horst bereid is gevonden om de voorzittersrol op zich te gaan nemen.  

Bram Horst zal de komende maanden alvast meedraaien met het bestuur. In de Algemene Leden Vergadering van november a.s. zal hij zich formeel kandidaat stellen als bestuurslid, waarna hij – mits hij wordt gekozen door de leden – officieel in functie kan treden. 

Maar bij SEH worden veel beslissingen en acties in de praktijk genomen in de verschillende commissies, die onder de verantwoordelijkheid van één van de bestuursleden vallen. Denk aan de vrijwilligerscommissie, de EHBO-commissie of de materiaalcommissie. Op die manier is er meer zelfwerkzaamheid én betrokkenheid vanuit de leden. 

1

herman van ommen

Bestuurslid Beheerszaken

2

eric wagenaar

Bestuurslid Jeugdzaken

3

jelle mink

Bestuurslid Vrijwilligerszaken

4

gert toorn

Bestuurslid Voetbaltechnische zaken

5

otto teule

Penningmeester

6

henk van gelder

Secretaris

7

henri van leeuwen

Bestuurslid Commerciële zaken

De huidige samenstelling van het bestuur van SEH: 

Henk van Gelder     

Secretaris

Otto Teule     

Penningmeester

Eric Wagenaar  

Voorzitter Jeugdbestuur  

Herman van Ommen 

Bestuurslid Beheerszaken 

Henri van Leeuwen  

Bestuurslid Commerciële zaken 

Gert Toorn 

Bestuurslid Voetbaltechnische zaken 

 

Aspirant bestuursleden (zij draaien al wel mee, maar zijn nog niet gekozen door de ALV): 

Bram Horst 
Voorzitter         

Jelle Mink 
Bestuurslid Vrijwilligerszaken 

De bestuursleden Henk van Gelder (secretaris) en Gert Toorn (bestuurslid Voetbal Technische Zaken) hebben te kennen gegeven, na een lange periode van actief zijn, dat zij hun bestuurlijke taken per november aanstaande beëindigen en zich derhalve niet meer beschikbaar stellen voor een volgende termijn. Voor de functie van secretaris heeft Rob van der Most zich inmiddels als opvolger gemeld. Voor bestuurslid Voetbal Technische Zaken is nog wel een vacature!

maak kennis met het jeugd­bestuur

Zeker 350 jongens en meisjes, en op drukke zaterdagen nog wel wat meer, zijn wekelijks actief op sportpark De Eeuwlanden. Zij voetballen in de jeugd van SEH. Om de jeugdafdeling goed te laten functioneren, en daar komt nogal wat bij kijken, is er het jeugdbestuur. 

Het jeugdbestuur van SEH, met zeven mensen, is in feite verantwoordelijk voor het goed functioneren van- in het bijzonder- de jeugdafdeling van de vereniging. Het gaat om praktische zaken zoals voldoende spelers voor elk team, leiders en trainers regelen en zorgen voor scheidsrechters. Daarnaast komen de leden van het jeugdbestuur in actie als er bijvoorbeeld problemen voordoen.  

 

‘Want uiteindelijk gaat het om erom dat de jongens en meisjes lekker onbevangen en met veel plezier op hun niveau kunnen (blijven) sporten.’

 

De ruime meerderheid van de leden van SEH voetbalt in de jeugd. SEH heeft voor aankomend seizoen liefst 24 jeugdteams, waarin bijna 275 voetballers actief zijn. Tel daar nog eens vier meidenteams bij op met zo’n zestig voetbalsters en het aantal schiet omhoog. En dan hebben we de jongste tientallen talenten van de Veldhuis League4Kidz en de Minipups nog niet eens meegerekend! 

Of je nu speelt om het beste uit jezelf te halen of om recreatief en gezellig te voetballen: voor iedereen is er wel een team te vinden in de jeugd van SEH. Belangrijk daarbij is vooral dat de jeugd kan trainen of voetballen. Want uiteindelijk gaat het om erom dat de jongens en meisjes lekker onbevangen en met veel plezier op hun niveau kunnen (blijven) sporten. Dat hebben we in de coronatijd zeker ervaren. 

Ga naar het jeugdbestuur

Regelmatig zijn er ook nieuwe initiatieven voor de jeugd waar het jeugdbestuur een rol in speelt. Dan gaat het in een recent verleden bijvoorbeeld om de Teamdag of de Team van de Week. Dit jaar wordt er gestart met de TREBLE Frisfeesten. We merkten als club dat er voor de jeugd in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar weinig te doen is in Heerde. Gevolg is dat de jeugd elkaar op gaat zoeken op plekken in het dorp en daarbij het gebruik van verslavende middelen op de loer ligt. 

Als de grootste vereniging van Heerde nemen we onze verantwoordelijkheid en kunnen wij iets betekenen voor deze jeugd. Door een activiteit aan te bieden, waarbij ze samen kunnen komen. In een bekende en veilige omgeving: één keer per maand organiseren we daarom nu voor de jeugd een discoavond. Dat is dus het nieuwe TREBLE Frisfeest

Het jeugdbestuur wil voor het komende seizoen spelers, speelsters, begeleiding maar natuurlijk ook ouders, aanhang en alle supporters veel plezier en succes wensen. In overleg eens een keer meetrainen is natuurlijk geen probleem: iedereen is welkom. Want Wij zijn SEH! 

sponsor
commissie

Sponsorcommissie: Voor iedere ondernemer

Iedere amateurvereniging heeft maatschappelijke betekenis, alleen al vanwege het verenigen en het in beweging brengen van hun leden. Hierbij heeft een vereniging naast vrijwilligers ook financiële hulp nodig. S.E.H. is hierop geen uitzondering. De sponsorcommissie is één van de kanalen binnen de vereniging om dit samen met de sponsor te verwezenlijken. 

De sponsorcommissie is verantwoordelijk voor elke vorm van sponsoring- hoe ook genaamd- en natuurlijk het onderhoud van de goede contacten met de sponsoren. Onze missie is dat elke ondernemer- groot of klein- de mogelijkheid moet hebben om SEH te kunnen sponsoren in welke vorm dan ook. Onze tarieven zijn daarom gevarieerd en aantrekkelijk. 

Met de inkomsten van sponsorgelden wordt de vereniging financieel ondersteund, zodat de contributie laag blijft en hiermee het lidmaatschap van onze vereniging voor iedereen toegankelijk. Ook zorgen sponsorgelden ervoor dat de accommodatie op peil blijft. Het sponsorgeld wordt goed besteed en niet opgepot. Hoewel de gemeente Heerde de subsidiekraan nagenoeg volledig heeft dichtgedraaid is SEH een gezonde organisatie, die- op de gediplomeerde trainers na- geheel wordt bemenst met vrijwilligers en daarbij heel veel wordt gesteund door een prachtige groep sponsoren. 

Veel dank en respect voor al deze organisatorische en financiële steun. Het is van groot belang dat zowel de sponsoren als alle vrijwilligers zich prettig en thuis voelen bij onze vereniging. Gelukkig is er veel positivisme en betrokkenheid binnen onze vereniging en dat koesteren wij. 

SEH is en blijft een groeiende vereniging met inmiddels meer dan 760 leden. Dit is de bedrijven en ondernemers in Heerde en omgeving niet ontgaan. Het aantal sponsoren blijft groeien!  Middels een breed scala aan sponsormogelijkheden hebben sponsoren een ruime keus. Om zo transparant mogelijk te zijn is er een brochure gemaakt waarin al die mogelijkheden zijn opgenomen. Op verzoek zenden we u een exemplaar van die brochure graag toe (zie het emailadres hieronder) of kijk op onze website onder het kopje sponsoren. Vanzelfsprekend staan we ook open voor ideeën van uw zijde. We gaan graag met u in gesprek! 

Wij danken onze sponsoren voor hun loyaliteit aan- en betrokkenheid met onze vereniging. Zoals gezegd zorgen de inkomsten uit sponsoring voor een belangrijke financiële bijdrage aan onze vereniging. Laten wij dan ook onze sponsoren steunen. Een overzicht van onze sponsoren vindt u op de website. 

De sponsorcommissie wenst iedereen een sportief en gezond seizoen 2022/2023 toe! 

Algemeen correspondentieadres: sponsorcommissie@vvseh.nl 

prijsvraag – win toffe prijzen

Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Op een aantal pagina’s staat een woord opvallend dikgedrukt. Samen vormen ze een beroemde uitspraak van de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff over de sport. Zoek alle 8 woorden op en maak er een juiste zin van, zoals alleen Cruijff dat ooit echt heeft gezegd.

Stuur de gevonden uitspraak naar het mailadres: prcommissie@vvseh.nl. Meld naast het juiste antwoord ook even je naam, mailadres en telefoonnummer* in het bericht. De inzendingen kunnen worden ingestuurd tot 15 oktober. Omstreeks 25 oktober krijgen de winnaars van de prijzen persoonlijk bericht.

*= Deze gegevens worden enkel gebruikt om jou te kunnen contacten wanneer je een prijs hebt gewonnen

 

De prijzen, beschikbaar gesteld door de sponsoren, zijn:

Dinerbon van €50 De Postkamer Heerde

Tegoedbon €50 Rozendal Home Electro

Kledingcheque €50 van TEAMWEAR

 

Colofon

VV SEH

Accommodatie “De Eeuwlanden”
Veldkampseweg 2
8181 LN Heerde
0578 – 692510

Website

 

Medewerkers gids

Dennis Broekhuis

Johannes Dekker

Henri Dokter

Maaike van der Graaf

Henri van Leeuwen

Anton van Noorel

Harmen van Oene

Bor van der Weg

Diverse commissies

 

Fotografen

Annet Lans (WHC)

Anita van Renselaar (Ann fotografie)

Barend de Ruiter

Leon Schotman

Mariska van den Berg

Harry Zwarthof

Ouders

 

Wil je lid worden?

Meld je dan hier aan